top of page

Links

Er is zo ontzettend veel te vinden over hersenletsel, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hier volgen een aantal links met ook een stukje informatie over de verschillende websites voor bijvoorbeeld patiënten en artsen die te maken hebben met NAH. 

www.hersenletsel-uitleg.nl

 

Voor wie? Zorg-professionals, patiënten, naasten.

 Zeer volledige website, met een schat aan informatie over hersenletsel. Het wordt gemaakt door professionals, mantelzorgers en patiënten met NAH. Als je iets wilt weten over het soort hersenletsel, symptomen of ervaringsverhalen is deze website een betrouwbare bron. 
Het enige lastige is dat daar de grote hoeveelheid informatie de website wat onoverzichtelijk is geworden. De menu’s bieden zoveel opties dat je soms niet weet waar je het moet zoeken. 
Vind je het lastig de juiste informatie te vinden op deze website? Gebruik dan de zoekfunctie (het vergrootglas) uit de groene balk. Daarnaast kan het met de reclame op de website visueel soms wat lastig zijn; heb je daar last van kopieer dan de tekst in Word om het vanuit daar te lezen.

www.hersenstichting.nl


Voor wie? Patiënten, naasten

.

Duidelijke informatie over hersenletsel en de gevolgen daarvan. De hersenstichting houdt zich veel bezig met onderzoek, dat is hard nodig is!


www.hersenletsel.nl

Voor wie? Patiënten, naasten  

Deze website is van de patiëntenvereniging voor hersenletsel. Ook zij bieden veel informatie aan. Ze organiseren lotgenotencontact en behartigen patiëntenbelangen. 

www.watvindik.nl

Voor wie? Patiënten, naastenDeze website heeft alle websites en apps verzamelt. Door de grote hoeveelheid wat minder overzichtelijk, gelukkig hebben ze een hele goede zoekfunctie!


www.legdelink.nl

Voor wie? Zorg-professionals

 

Legdelink.nl is een prachtig initiatief om ervoor te zorgen dat zorg-professionals niet aangeboren hersenletsel beter gaan herkennen. Inhoudelijk is het kort en bondig. Heel handig zijn de links en de informatie om goed te verwijzen. Ook het filmpje van Coen van Bennekom onder het kopje “ik ben bedrijfsarts” is erg nuttig.

www.werkenmethersenletsel.nl

Voor wie? Patiënten, werkgevers

Op deze website staan veel vragen beantwoord over werkhervatting en re-integratie met hersenletsel. Ook heel handig voor werkgevers om zich in het onderwerp te verdiepen.

Websites & blogs van patiënten

www.ikhebeenhersenschudding.com 

www.jeanneroeland.nl

Adressen voor hulp

www.hersenletselteams.nl

Voor wie? Professionals, patiënten en naasten.

Op deze website vind je per provincie het hersenletsel team, zij kunnen je altijd naar de juiste plek verwijzen. 

www.nah.nl

Voor wie? Patiënten

Bieden begeleiding voor mensen met NAH, gebruik de zoekfunctie om te kijken of ze zorg aan bieden in jouw regio, ze zijn helaas niet in alle regio’s actief. 

bottom of page